mandag 27. juni 2016

Tomater i mengder.

I år har vi virkelig fått til tomatene, både i drivhuset og de som står på friland. Vi har 7 ulike sorter både ute og inne, og det går like bra med alle sammen. Grønne, fine og friske blader og en mengde med foreløpig grønne tomater. Vi kom litt sent i gang med svingen, men det gjør ikke noe for vi har veksthuslys og varme i drivhuset, så vi skal prøve på ha tomater så langt ut på høsten som mulig. 
Vi tror bestemt på at hvorfor vi lykkes i år er at vi bare har brukt kompostjord, hønepøne og lupinjord fra Randesund hagesenter. Vi har ennå ikke gjødslet, men putter hele tiden blader som skygger for tomatene ned i jorda. Nå venter vi bare på at de skal begynne å rødme, så skal vi fråtse i tomater. Som dere ser på et bilde under her, har vi satt tomatplantene i AirPot foran garasjen. Her får de god varme fra en varm, mørk vegg og i tillegg er det godt med Soul her.
Det rare er kanskje det at agurkene vi har i år trives best ute.
Lykke!!









lørdag 25. juni 2016

1000 åpne hager


Dager og uker kommer og går. Våren er over og sommeren ( veldig våt) er her. Vi nyter gode hagedager i solskinn og i regn. Den siste uka har vi hatt ferie og har kost oss med å forberede hagen for gjester til søndag da vi er en av mange 1000 åpne hager i Norge. Vi hadde åpen hage i fjor og det var rundt 150 besøkende innom. Kjempemorsomt og hyggelig å treffe så mange hagefolk! 
I år har vi prøvd å finne på noen nye små detaljer som kan inspirere andre til å fiffe opp hagen uten at det tar for mye tid. 
Dersom værgudene er med oss  varmer vi opp bakerovnen i år også og serverer ferskt brød og lammelår. Vi kan også by på rabarbrasaft og rabarbrapai.
Skulle du bo i nærheten av Sandefjord er du hjertelig velkommen! 






torsdag 23. juni 2016

Enorm peonvalmue

I fjor sådde vi noen peonvalmuefrø, og vi fikk gleden av å få frem noen få i normal størrelse. I våres kastet vi ut noen frø her og der og noen har kommet frem, mens den ene som kom opp bak hekken i en pallekarm hvor vi har "venteplanter" er helt enorm! Den måler rundt en meter i høyden og er så kraftig i stilken og blomster at jeg ikke kan tro det er sant. Blomsten er nesten 16 cm i diameter! 
Det har vært morsomt å følge med på utviklingen, for vi trodde det var en type kålplante. Har noen erfaring med så store planter?